Felix in de klas

Felix in de klas

Helpt leerling aangeven hoe ze zich voelen.

Helpt leerling aangeven hoe ze zich voelen.

Felix in het onderwijs


Felix wordt in het (speciaal) onderwijs gebruikt door leerlingen die het lastig vinden om aan te geven hoe ze zich voelen. In de klas hoor of zie je ze niet, maar als ze iets meemaken waar ze last van hebben, kunnen of durven ze dat niet aan te geven. Leerkrachten en ook klasgenootjes zien dan niet goed hoe deze leerlingen zich voelen en kunnen er dan ook niet goed op reageren.


Felix blijkt voor deze leerlingen een goed hulpmiddel te zijn om meer intuitief en minder talig te communiceren.Ondersteunende materialen


Uitleg- en werkboek "Op reis met Felix"

Om kinderen op basischolen kennis te laten maken met Felix is er een uitleg- en werkboek gemaakt. Hierin zitten werkbladen waarmee ze spelenderwijs Felix kunnen personaliseren. Deze werkbladen zijn te downloaden op onze downloadpagina. Het werkboek is te bestellen in onze webshop. Dit boekje is ontwikkeld in samenwerking met de ASML-Foundation.


Methodiek "Kleur geven aan emoties"

Samen met de Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra (SSOE) hebben wij onderzoek gedaan naar de inzet van Felix in het speciaal onderwijs. Het resultaat is een methodiek voor het (speciaal) basisonderwijs. Er is nu een handleiding en een workshop beschikbaar voor basisscholen. Meer weten? Neem contact op met ons of met SSOE.


Copyright Happybots B.V. 2023

Copyright Happybots B.V. 2023